Repatriëring van overledenen van en naar Nederland
Chauffeur in hart en nieren

Chauffeur in hart en nieren

Al jaren is Henk Hooijschuur één van onze betrokken rouwchauffeurs. Met een brok aan ervaring op de weg en in het internationale rouwvervoer in het bijzonder.

“Ik ben ooit begonnen als ambulancechauffeur. Daarna heb ik een tijdje in de uitvaartbranche gewerkt. Vervolgens ben ik op een betonmixer gaan rijden totdat m’n chef me te oud vond. Ik heb destijds gekozen om voor mezelf te beginnen en had contacten in de uitvaartwereld.” Henk kwam bij Van der Heden terecht.

Op weg door héél Europa

“Onderweg maak je natuurlijk de meest bizarre en ook treurige dingen mee en daarnaast ben je bijvoorbeeld ook regelmatig tijdens de feestdagen in touw”, zegt Henk. Maar hij benadrukt ook “dat je als rouwchauffeur veel vrijheid ervaart en door héél Europa komt. “Vooral in de zomerperiode moet ik vaak naar landen als Oostenrijk en Zwitserland.”

Toen het Van der Heden I.R.U. team nog wat kleiner was, zette hij zelfs een flink aantal jaar zo’n 160.000 kilometer op de teller. Na al die jaren op de weg heeft Henk dan ook veel meegemaakt. Toch geef hij het autorijden nog altijd een ‘tien’. Hij gaat heel graag op weg naar een nieuwe opdracht.

Henk heeft met verschillende rouwbussen, de speciale Ford Transits van het bedrijf, een imposante afstand afgelegd en veel ervaring opgedaan.

05-09-2022 Deel
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl