Repatriëring van overledenen van en naar Nederland
Internationaal denken en werken

Internationaal denken en werken

Wendy Hartgers (1972) is in de afgelopen drie maanden klaargestoomd als coördinator Internationaal Rouwvervoer bij het team Van der Heden.

“Op dit moment bereiden wij ons voor op de drukke vakantieperiodes, om straks alle opdrachten weer in goede banen te leiden. Dat zal voor mij de eerste piekperiode worden als coördinator, iets waar ik naar uitzie omdat het er dan echt op aankomt”, zegt Wendy bevlogen. Ze heeft haar draai op het kantoor in Hilversum duidelijk gevonden.

Vlieguren maken

“Ik heb al flink wat meldingen gevolgd en dossiers gezien. Het ad hoc werken en schakelen is interessant en daarnaast ligt er ook genoeg uitvoerend en operationeel werk. Daarmee kom je ook steeds beter in de materie.”

Van A naar B

Wendy komt oorspronkelijk uit Arnhem en woont nu in Baarn. Hiertussen ligt een wereld van kennis en ervaring die zij opdeed door heel Europa. “In Milaan begon ik als au pair, werkte in het Italiaanse toerisme, gaf skiles in Oostenrijk en vloog daarna als stewardess en purser door heel Europa.”

Het vervolg van haar loopbaan bracht haar onder meer bij de gemeente Bussum en bij het hospice in Soest. Hier werkte zij zeven jaar en dat was weer de opstap naar haar huidige baan in het internationaal rouwvervoer.

Overtuigingskracht

“De talen vind ik leuk, en het is natuurlijk ook praktisch dat ik goed Italiaans spreek, maar het belangrijkste is denk ik dat je naast de taal, je de cultuur van de landen kent. Met dat inzicht kun je een bepaalde overtuigingskracht gebruiken in het werk.”

Zij vindt het uitdagend om nieuwe ervaringen op te doen en wijt dat deels aan haar achtergrond, als dochter binnen een ondernemersfamilie. ‘Wees jezelf  – er zijn al zoveel anderen’, is niet voor niets haar persoonlijke motto dat goed aansluit bij ons toonaangevende repatriëringsbedrijf.

04-04-2023 Deel
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl