Repatriëring van overledenen van en naar Nederland

Repatriëring van een overledene naar het buitenland

Als uw dierbare overlijdt in Nederland en de begrafenis of crematie vindt plaats in het buitenland, dan helpen wij u met de repatriëring van de overledene naar het buitenland. Dat doen we snel, respectvol en volgens alle richtlijnen. Dankzij onze ervaring sinds 1979 repatriëren wij overledenen naar alle landen ter wereld.

Mensen die niet in Nederland zijn geboren kunnen na hun overlijden in hun vaderland begraven worden. We noemen het terugkeren “repatriëren” als uw dierbare tijdens vakantie, werk of stage in Nederland is overleden De definitie van repatriëring is ‘het doen terugkeren van vreemdelingen naar hun vaderland’.

 

 

Rouwvervoer per auto of vliegtuig

Repatriëring per vliegtuig gebeurt vanuit ons mortuarium bij Schiphol. Voor afstanden tot 1500 km (op verzoek ook langere afstanden) verzorgen we het rouwvervoer per auto. Uiteraard regelen wij in beide gevallen alle douaneformaliteiten voor u. Denk daarbij aan:

  • Contact met de ambassade
  • Een laissez-passer
  • Een uittreksel uit het overlijdensregister
  • Vertaling van documenten
  • Eventueel een vrijgave voor vervoer.

Uiteraard verzorgen wij de overledene respectvol voor en tijdens de reis. Zo passen wij een lichte vorm van balseming toe (thanatopraxie). Dat zorgt ervoor dat het ontbindingsproces tijdelijk stopt. De overledene ziet er daardoor natuurlijker uit bij aankomst in het buitenland.

Bovendien is de overledene goed (hermetisch) ingepakt met speciale folie (FlexCoSeal®) of wordt de lucht- en waterdichte zinken kist verzegeld vervoerd. U kunt er dus op vertrouwen dat wij optimale zorg bieden.

Bekijk voor informatie van ons eigen mortuarium ook de website “Airport Mortuary Services“.

Is het vanwege de religieuze overtuiging van de overledene belangrijk om zo snel mogelijk naar het thuisland vervoerd te worden? Dan doen wij er alles aan om dit te realiseren voor u. Als de religieuze overtuiging balseming niet toelaat wordt de overledene niet gebalsemd.

Kosten repatriëring naar het buitenland

Repatriëring naar omringende landen in Europa kost ongeveer € 2.000 tot circa € 7.000. De kosten nemen meestal toe als de afstand toeneemt. Een repatriëring die meer dan € 12.000,- kost komt niet veel voor. De kosten zijn afhankelijk van het land van overlijden en de omstandigheden van het overlijden. In de meeste gevallen zijn deze kosten gedekt door de reisverzekering en/of zorgverzekering.

De genoemde bedragen zijn ter indicatie, u kunt er dan ook geen rechten aan ontlenen. U krijgt van ons vooraf altijd een prijsopgaaf. Hier zijn de kosten voor de formaliteiten en voor de werkzaamheden van lokale ondernemers in opgenomen. Zodra u betaald heeft bent u verzekerd van onze service.

Wij doen er alles aan om het repatriëren van de overledene naar het buitenland zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Zo wordt er niet te veel van u gevraagd tijdens uw rouwproces.

Heeft u een vraag over repatriëring naar het buitenland, bel ons op 035 621 78 62 of verstuur een mail via onderstaand formulier.  Alle velden zijn verplicht
Maak je website met Websitemachine.nl