Repatriëring van overledenen van en naar Nederland

Mortuarium bij Schiphol

Tot 1500 km doen we het rouwvervoer per auto en voor alle landen buiten een straal van 1500 km verzorgen we repatriëring van de overledene per vliegtuig vanuit of naar ons mortuarium bij Schiphol. Wanneer een overledene vervoerd moet worden vanuit of naar Nederland, staan wij voor u klaar met alle service die u nodig heeft.

 

Opbaarkamer, ontvangst en afscheid

Er is een opbaarkamer waar u in overleg de overledene kunt zien bij aankomst. Uw wensen bepalen hoe de ontvangst of een ceremonie in ons mortuarium bij Schiphol vorm krijgt. Bij de luchthaven is hiertoe een speciale, maar kleine aula ingericht. Het duurt circa 2 tot 4 uur voordat de overledene na het landen vrijgegeven wordt door de luchtvrachtafhandelaar. Wij zijn ter plaatse en laten de overledene hier niet alleen, en vervoeren de overledene hierna naar ons mortuarium, 24/7.

Indien gewenst verzorgen de medewerkers ook vóór vertrek uit Nederland een opbaring zodat familie nog even extra afscheid kan nemen van hun dierbare voordat de hij/zij vertrekt naar het thuisland. 

Na aankomst in ons mortuarium zorgen onze medewerkers dat de metalen binnenkist/container waarmee de overledene is vervoerd, zorgvuldig wordt verwijderd. Daarna kan de overledene verzorgd worden, eventueel gekleed in de juiste kleding en eventueel voorbereid worden voor een eenvoudige opbaring waarna de familie kan worden uitgenodigd om de overledene te zien. Met de familie wordt een afspraak gemaakt wanneer zij bij het mortuarium kunnen zijn om hun dierbare te zien.

 

In de meeste gevallen wordt het lichaam gebalsemd voor vervoer (per vliegtuig). Lees meer over balsemen. Hierdoor zal een overledene meestal voor de (naaste) familie te zien zijn. Bij aankomst in Nederland of in het buitenland brengen wij de overledene naar de uitvaartondernemer die u zelf heeft uitgekozen. Eventueel kunt u achter onze overbrengauto aanrijden.

Wij handelen alle formaliteiten af

Er horen allerlei formaliteiten bij een repatriëring, zoals contact met de ambassade, een laissez-passer, een uittreksel uit het overlijdensregister, eventueel een doktersverklaring en een vrijgave voor vervoer. Al deze zaken regelen wij voor u in het desbetreffende land. Wij hebben contacten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassades en het BIG-register.

 

Van der Heden-IRU is gecertificeerd luchtvaartagent en heeft de beschikking over een eigen mortuarium bij Schiphol. Van der Heden-IRU heeft de juiste papieren om overledenen aan te leveren bij de luchtvaartmaatschappij en ook op te halen. We boeken de vlucht, eventueel boeken we de vlucht voor een meereizende, houden contact met de vrachtafhandelaar en regelen de douane formaliteiten op de luchthaven. Zowel voor particulieren als ondernemers heeft dit als voordeel dat direct zonder tussenkomst van andere partijen de overledene snel vervoerd kan worden en dat u volledig ontzorgd wordt in dit traject. Dat geldt bij uitgaande repatriëringen maar ook bij inkomende repatriëringen.
Wij staan 24/7 voor u gereed!

Bekijk ook de website van ons eigen mortuarium, “Airport Mortuary Services

Impressie van het mortuarium bij Schiphol  Alle velden zijn verplicht
Maak je website met Websitemachine.nl